Avastin sėkmingai praėjo III fazės kiaušidžių vėžio tyrimą

Šveicarijos vaistų gamintojo „Roche“ akcijų vertė pašoko pasirodžius žiniai, jog jų gaminamas preparatas nuo vėžio bevacizumabas parodė gerus rezultatus III fazės pažengusio kiaušidžių vėžio gydymo tyrime.

Šio tyrimo rezultatai rodo, kad bevacizumabas ir chemoterapijos derinys bei po to einanti palaikomoji terapija užtikrina ilgesnį išgyvenamumo be ligos progresavimo periodą nei vien chemoterapija. Kompanija labai džiaugiasi šiais rezultatais ir žada dėti pastangas tam, kad šis preparatas kuo greičiau pasiektų atitinkamą pacientų grupę.


Šios preparato indikacijos aprobavimas turėtų ženkliai padidinti jo pardavimus. Dabar bevacizumabas jau yra labiausiai perkamas „Roche“ produktas, pagrindinis kompanijos pelno šaltinis. Bevacizumabas stabdo naviko kraujagyslių formavimąsi, tokiu būdu sukeldamas jo nekrozę. Kiaušidžių vėžys yra šešta dažniausia onkologinė liga pasaulyje, kuri kasmet diagnozuojama 230 000 moterų ir atima gyvybę iš 140 000 dailiosios lyties atstovių. Dažniausiai gydymo pasirinkimas apsiriboja operacija ir standartine chemoterapija, todėl jau seniai buvo jaučiamas naujo efektyvesnio gydymo būdo poreikis.


www.pharmatimes.com