Telšiškių vaistininkų šeimoje – deimantinė šventė!

Telšiuose gimusi ir jau daug metų dirbanti vaistininkė Jūratė Beržinienė su taip pat vaistininku vyru, Lietuvos metų vaistininko rinkimų finalinio etapo dalyviu ir vienu iš 2019 metų nugalėtojų Kęstučiu Beržiniu pasidalino džiugia žinia – spalio 31 dieną Jūratės tėveliai Petronėlė ir Bonifacas Ročiai (jie taip pat gyvena Telšiuose) ruošiasi išskirtinei sukakčiai – švęs deimantines vestuves!

Šešiasdešimties bendro gyvenimo metų proga tėvelius ir senelius atvyks pasveikinti gražus pulkas artimųjų – keturi vaikai, dešimt vaikaičių, devyni provaikaičiai…

O jeigu dar tiksliau, Petronėlei tai – dviguba šventė, nes vestuvių diena sutampa ir su jos gimtadieniu! Spalio 31-ąją Petronėlei sueis 78 metai. Deimantinės jaunosios vyras ketveriais metais vyresnis.

Kaip sužinojome, žemaičiai Petronėlė ir Bonifacas susipažino ir susidraugavo dar sėdėdami mokyklos suole. Nepilnametė Petronėlė ištikimai laukė, kol draugas tarnavo kariuomenėje (tolimajame Sachaline). Kai tik mylimasis iš armijos sugrįžo, meilė dar labiau suliepsnojo, todėl, nieko nelaukę, registruoti santuokos į  Civilinės metrikacijos skyrių jiedu kreipėsi jau kitą dieną, kai tik Petronėlė sulaukė pilnametystės! Ir nuo to laiko pora, kaip sakoma, nesiskyrė nei džiaugsme, nei varge… Meilė, abipusė pagarba, atjauta ir supratingumas Petronėlę ir Bonifacą Ročius lydi visus šiuos šešis dešimtmečius, ir tai – geriausias tobulos šeimos ir santuokos pavyzdys tiek vaikams, vaikaičiams, provaikaičiams, tiek visiems juos pažįstantiems.

Prie gausių sveikinimų prisideda ir žurnalo „Farmacija ir laikas“ redakcijos kolektyvas. Linkime puikios šventinės nuotaikos, stiprios sveikatos ir antrųjų deimantinių vestuvių sukakties, kurios švenčiamos sulaukus 75 bendro gyvenimo metų.

Jūratės Beržinienės asmeninio albumo nuotraukose – deimantinę santuoką švenčiantys Petronėlė ir Bonifacas; tėveliams koncertą surengė dukra, vaistininkė Jūratė su sūnumi; deimantinius jaunavedžius sveikina gausus artimųjų ir giminaičių būrys. Paskutinėje nuotraukoje – jaunavedžiai prieš 60 metų!