SAM komentaras po N. Markevičiaus laikino nušalinimo

Sveikatos apsaugos ministerija sveikina teisėsaugos institucijų dėmesį ir aktyvius veiksmus, skaidrinant sveikatos apsaugos sistemą, nustatant ir šalinant korupcijos apraiškas.

„Visi kartu turime siekti permainų ir principingai reaguoti į korupcijos apraiškas, tik tokiu būdu atkursime visuomenės pasitikėjimą sveikatos apsaugos sistema“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir pabrėžia, kad Sveikatos apsaugos ministerija reikalaus asmeninės jai pavaldžių sveikatos priežiūros įstaigų vadovų atsakomybės ir atskaitomybės už antikorupcinės aplinkos kūrimą gydymo įstaigose.

Taip pat Ministerija užtikrina, kad ir toliau bus principingai ir operatyviai reaguojama į nustatytus korupcijos faktus – tolerancijos šiam latentiniam reiškiniui nebus. Įtarimų korupcija ar piktnaudžiavimu tarnyba sulaukę Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžių įstaigų vadovai buvo ir bus atšaukiami iš pareigų, nuteistiems už korupcinio pobūdžio nusikaltimus gydytojams, slaugytojams, akušeriams, odontologams ir kitiems sveikatos priežiūros specialistams gali būti naikinamos licencijos.

Ministerija tikisi, kad tokią jos poziciją palaikys ir kiti asmens sveikatos priežiūros įstaigų steigėjai ir / ar dalininkai (savivaldybės, universitetai).

SAM Spaudos tarnyba