EVA siūlo didesnę paramą vaistinių preparatų kūrėjams

EVA pradeda bandomąjį projektą, kuriuo sieks mokslinių tyrimų pasiekimus paversti vaistais. Bandomasis projektas yra atviras akademinei bendruomenei ir ne pelno siekiančioms organizacijoms, kuriančioms pažangiosios terapijos vaistinius preparatus. Šie žmonėms skirti vaistai yra kuriami iš audinių ar ląstelių, remiantis genetikos mokslu ir gali pasiūlyti novatoriškų gydymo galimybių pacientams.

Bandomojo projekto metu EVA teiks paramą iki penkių pasirinktų pažangiosios terapijos vaistinių preparatų vystymui Europoje, kuriuos sukūrė akademinė bendruomenė ar ne pelno siekiančios organizacijos. EVA padės kūrėjams reguliavimo procese, siekdama optimizuoti minėtų vaistinių preparatų kūrimą, pradedant nuo geriausios gamybos praktikos principų ir baigiant reguliavimo standartus atitinkančios klinikinės plėtros planavimu.

Pirmasis projekto dalyvis jau atrinktas. Tai ARI-0001, chimerinio antigeno receptorių (CAR) produktas, pagrįstas pačių pacientų T-ląstelėmis, kurį sukūrė Hospital Clínic Barcelona.

Daugiau informacijos žr. čia.

VVKT inf.