Slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugos Kauno klinikų filiale

Kauno klinikų filiale Romainių tuberkuliozės ligoninėje nuo šių metų kovo mėnesio pradėtos teikti slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugos. „Pavasarį buvo įsteigtas Slaugos ir palaikomojo gydymo poskyris, kuriame turėjome 10 lovų. Matant didėjantį paslaugų poreikį, daugiau nei tris kartus padidinome lovų skaičių – dabar turime 35 lovas, skirtas slaugai ir palaikomajam gydymui“, – sako ligoninės vadovas prof. Skaidrius Miliauskas.

Prof. S. Miliauskas

Profesorius teigia, kad Romainių tuberkuliozės ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo poskyryje dirbantis medicinos darbuotojai (arba specialistai) užtikrina tinkamiausią gydymą pacientui, o esant reikalui – koreguoja jį pagal paciento poreikius. Skyriuje pacientų būklę slaugytojai ir gydytojai stebi tiek dieną, tiek nakties metu. „Komandą sudaro vidaus ligų gydytojai, gydytojai geriatrai, psichiatras, bendrosios praktikos slaugytojai, kineziterapeutas, masažuotojas, socialinis darbuotojas ir užimtumo instruktorius – visi specialistai pasirengę užtikrinti mūsų pacientų poreikius“, – paslaugas pristato prof. S. Miliauskas.

Slaugos ir palaikomojo gydymo poskyryje paslaugos teikiamos tiems pacientams, kuriems reikalinga invazinė ar neinvazinė plaučių ventiliacija, inkstų nepakankamumu ar onkologinėmis ligomis sergantiesiems ir kitiems. Pacientai, kuriems reikalingas specialus gydymas, pavyzdžiui, dializės ar chemoterapijos kursai, Kauno klinikų transportu yra kaskart nuvežami į Kauno klinikas, kuriose jiems suteikiamas reikalingas gydymas.

„Atsiradus poreikiui, pablogėjus Slaugos ir palaikomojo gydymo poskyryje esančio paciento būklei ir reikalingam detalesniam ištyrimui – pacientą pervežame į Kauno klinikas, kuriose daugiadalykė specialistų komanda pasirūpina reikalingu gydymu“, – sako profesorius.

Romainių tuberkuliozės ligoninėje Slaugos ir palaikomojo gydymo poskyryje pacientams suteikiamos aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugos – čia dirba profesionali gydytojų, slaugos specialistų ir pagalbinių darbuotojų komanda, pacientai apsistoja neseniai renovuotose vienvietėse ir dvivietėse palatose.

„Naujasis poskyris visiškai atskirtas nuo tuberkulioze sergančių pacientų, tad rizikos užsikrėsti nėra“, – ramina prof. S. Miliauskas. Asmenys, norintys pasinaudoti slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugomis Romainių tuberkuliozės ligoninėje, turi kreiptis į šeimos gydytoją, o Kauno klinikų stacionare besigydančius pacientus nukreipia gydantis gydytojas.

Kauno klinikų informacija ir nuotraukos