Padės įgyvendinti antimikrobinių vaistų vartojimo valdymo programą ligoninėse

Neimegene (Olandija) įvyko projekto DRIVE-AMS (toliau – Projektas) mokymai antimikrobinių vaistų vartojimo valdymo tema, kuriuose kartu su atstovais iš 6 Europos Sąjungos šalių dalyvavo ir 11 Lietuvos specialistų. Pagrindinis mokymų tikslas – apmokyti mokytojus, kurie panašius mokymus galėtų vykdyti savo šalyse.

Projektas, kurį koordinuoja Olandijos Radbound’o universitetas, siekia stiprinti šalių gebėjimus antimikrobinių vaistų vartojimo valdymo srityje – taip prisidedama sprendžiant antimikrobinio atsparumo problemą. Projekto koordinatorius prof. Jeroen’as Schouten’as pažymi, kad Olandijos patirtis nuo 2019 m. perduota daugiau nei 300 sveikatos priežiūros specialistų iš daugiau nei 20 šalių.

Higienos institutas yra Projekto Lietuvos partneris, kuris pakvietė tris mūsų šalies ligonines prisidėti prie šio Projekto įgyvendinimo. Olandijoje vykusiuose mokymuose dalyvavo Higienos instituto, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės ir Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės įvairių medicinos sričių specialistai. Būsimieji mokytojai buvo mokomi, kaip padėti medikams ir administratoriams kuriant ir įgyvendinant sėkmingą antimikrobinių vaistų vartojimo valdymo programą savo ligoninėje.

Keturias dienas trukusio renginio rezultatas – puikus žinių perdavimo ir bendruomenės kūrimo derinys. Mokymai suteikė galimybę bendrauti, bendradarbiauti ir keistis idėjomis, susipažinti su elgsenos keitimo modeliais ir jų panaudojimu. Radboudumc ir Antverpeno universitetai kartu su Projekto partneriais iš Graikijos, Lietuvos, Portugalijos ir Rumunijos, tęsdami Projekto įgyvendinimą, sieks parodyti, kad pasikeitęs elgesys gali reikšmingai prisidėti kovojant su antimikrobiniu atsparumu.

Daugiau informacijos apie renginį adresu https://www.global-pps.com/first-drive-ams-event/.

HI informacija

emedicina.lt archyvo iliustracija