Išėjo penktasis mokslo žurnalo „Slauga. Mokslas ir praktika“ numeris

Elektroninio periodinio recenzuojamo mokslo žurnalo „Slauga. Mokslas ir praktika“ penktajame 2023 m. numeryje (T. 4 Nr. 5 (317)) publikuojami trys moksliniai straipsniai. Juose aptariami slaugos studentų ir mentorių bendradarbiavimo atliekant klinikinę praktiką aspektai, taip pat pateikiamas tyrimas apie fizinio aktyvumo poveikį sergantiesiems lėtine obstrukcine plaučių liga ir pristatomi X veikliosios medžiagos poveikio celiulito pažeistai odai tyrimo rezultatai.

„Sklaidos“ rubrikoje – keturios publikacijos, skirtos slaugytojų ir akušerių darbo aktualijoms. Pateikiama informacija apie Panevėžyje įvykusią Tarptautinei slaugytojų dienai skirtą konferenciją; pasvarstymai apie slaugytojų kompetencijų išplėtimo naudą ir iššūkius; supažindinama su pagrindiniais balandžio mėnesį įvykusios Europos slaugytojų asociacijų federacijos pavasario Generalinė Asamblėjos ataskaitos akcentais; apžvelgiama akušerių sąjungos veikla ir ateities planai bei pristatomas 2023 m. Nusipelniusių slaugytojų sąrašas.

Daugiau straipsnių prašome nemokamai skaityti atviros prieigos periodiniame recenzuojamame mokslo žurnale „Slauga. Mokslas ir praktika“.

Tapkite registruotuoju vartotoju ir apie kiekvieną naują žurnalo „Slauga. Mokslas ir praktika“ numerį informuosime Jus asmeniškai el. paštu.

HI informacija

freepik.com iliustracija