Konferencija Alytaus regiono sveikatos priežiūros specialistams

Spalio 27 dieną iškilmingoje aplinkoje – Alytaus miesto teatre – įvyko konferencija „Vidaus ligos – tarpdisciplininio bendradarbiavimo svarba“, skirta visų profesinių kvalifikacijų gydytojams, akušeriams, slaugytojams, biomedicinos technologams, medicinos biologams, gyvensenos medicinos specialistams, visuomenės sveikatos specialistams, medicinos psichologams. Jos organizatoriai – Klinikinės medicinos ir farmacijos draugija, „Lietuvos gydytojo žurnalas“, www.emedicina.lt bei Alytaus miesto savivaldybė. Šiame renginyje labai aktyviai dalyvavo Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės medikai bei jų kolegos iš kitų regiono gydymo įstaigų.

Konferencijos dalyviams sveikinimo žodį tarė Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė (dešinėje).

Džiugu, jog palaikymą bei dėmesį šiai konferencijai išreiškė Alytaus savivaldybės vadovai. Į konferenciją atvyko ir sveikinimo žodį tarė vicemerė Jurgita Šukevičienė. Priminusi, koks atsakingas ir sunkus medikų, slaugytojų ir visų kitų kvalifikacijų specialistų darbas, vicemerė palinkėjo sėkmės įsisavinant naujas žinias bei išreiškė dėkingumą visam medikų luomui už pasiaukojamą nelengvą darbą gydant ligas bei saugant žmonių sveikatą…

Pirmasis pranešėjas – Alytaus poliklinikos direktorius Marius Jasaitis apžvelgė pirminės sveikatos priežiūros naujoves bei iššūkius Alytaus regione.

Pranešimą skaito Alytaus poliklinikos direktorius  Marius Jasaitis.

Apie gastroezofaginio refliukso bei Bareto stemplės gydymą, PSI svarbą valdant šias ligas kalbėjo LSMUL KK gydytoja Elžbieta Trapenskė.

Širdies ir kraujagyslių ligos bei jų prevencija – vieni svarbiausių šiuolaikinės sveikatos klausimų, todėl neabejotinai šioms ligoms skiriamas ypatingas dėmesys. LSMUL KK kardiologas, prof. Raimondas Kubilius pasidalijo įžvalgomis apie galimybes keisti gydymo taktiką esant kalio ir magnio elementų trūkumui.

LSMUL profesorė Nijolė Savickienė labai konstruktyviai apžvelgė kolageno tipų įvairovę, išsamiai paaiškino, kada, kokius, kiek ir kam jų vartoti…

Visuomet labai kruopščiai ir atsakingai pranešimus rengiantis Rygos Stradinio universiteto profesorius Julius Ptašekas šįkart klausytojams pateikė pranešimą „Tiesioginių geriamųjų antikoaguliantų biožymenų klinikinė vertė ir veninės tromboembolijos gydymo kontrolė“.

Po pietų pertraukos LSMUL KK docentė Jolanta Marcinkevičienė konferencijos dalyvius supažindino su hipertenzijos diagnostikos ir gydymo naujienomis.

Konferencijos akimirka

Ypatingo auditorijos dėmesio sulaukė žinomas VUL Santaros klinikų toksikologas dr. Robertas Badaras. Pasirinkdamas gana įtaigų ir žaismingą bendravimo su auditorija būdą, daktaras pateikė daug įdomios informacijos apie bauginantį naujų psichoaktyviųjų medžiagų plitimą visuomenėje, apie skaudžias patirtis ir laukiančias grėsmes.

Na, o konferenciją baigė Nacionalinio vėžio instituto gyd. onkochemoterapeutas Vytautas Brasiūnas, savo pranešime apžvelgęs onkologinių ligonių chemoterapijos galimybes ir komplikacijų valdymą. Organizatoriams buvo malonu išgirsti, jog dalyviams konferencijos programa patiko, pranešimai buvo įdomūs ir naudingi. Tai pats geriausias mūsų darbo įvertinimas.


Konferencijos organizatorių vardu – Ramutė Pečeliūnienė, „Lietuvos gydytojo žurnalo“ atsakomoji redaktorė

Organizatorių nuotraukos