Vaikų ligų konferencija sulaukė didžiulio gydytojų susidomėjimo

Spalio 25 dieną Kaune vykusi konferencija  „Vaikų ligos: integruoto Lietuvos vaikų sveikatos priežiūros paslaugų modelio metodinių rekomendacijų pristatymas. Rudens sesija“ vos sutalpino visus norinčiuosius joje dalyvauti gydytojus iš įvairiausių šalies regionų.

Konferencijai pirmininkavo garsus profesorius, vaikų ligų specialistas, LSMUL Kauno klinikų Vaikų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas.

Auditorijai buvo pristatyti  pranešimai apie vaikų plaučių ligas, jų diagnostiką ir gydymą (prof. L. Vaidelienė, LSMUL KK Vaikų ligų klinika); apie proaktyvaus atopinio dermatito gydymą (gyd. K. Černiauskas, Santaros klinikos);  vaikų šlapimo pokyčius – gydymo algoritmus ir kt. (doc. dr. Š. Rudaitis, LSMUL KK Vaikų ligų klinika);  vidurių užkietėjimą, imuniteto stiprinimo ypatumus, vaikų krūtinės skausmus ir kt.

Gydytojai pranešėjams pateikė daug klausimų ir nuoširdžiai dėkojo organizatoriams už įdomų ir labai naudingą renginį, kurio metu visiems buvo suteiktos galimybės susipažinti su vaikų ligų gydymo naujovėmis ir sėkmingai jas pritaikyti klinikinėje praktikoje.

Keletas užfiksuotų akimirkų:

emedicina.lt informacija ir nuotraukos