Ministras A. Dulkys dalyvauja EBPO sveikatos ministrų susitikime

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sausio 22-23 d. Paryžiuje (Prancūzija) dalyvauja Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) sveikatos ministrų susitikime bei politikos forume apie į žmogų orientuotų sveikatos inovacijų ateitį.

EBPO sveikatos ministrų susitikime bus aptartos tokios temos kaip sveikatos priežiūros skaitmenizacija, psichikos sveikatos stiprinimas, farmacijos politika, atitinkančios mūsų sistemų tikrus poreikius, ir darbingo amžiaus žmonių sveikatos gerinimo klausimai. 

„EBPO šalys turi sukurti sveikatos apsaugos vertinimo ir stebėsenos sistemą, kurioje būtų tiksliai apibrėžti pasirengimo galimoms grėsmėms vertinimo parametrai. Ši sistema galėtų apimti tokius rodiklius kaip infrastruktūros atsparumas, sveikatos priežiūros darbuotojų poreikis, reagavimo į nelaimes pajėgumai ir veiksmingos komunikacijos strategijos. Aiškūs, standartizuoti kriterijai leistų šalims įvertinti savo pasirengimą, nustatyti tobulinimo sritis ir palengvinti tarptautinius palyginimus. Taip pat organizacija turėtų atlikti pagrindinį vaidmenį skleidžiant gerą praktiką ir išmoktas pamokas, sprendžiant sveikatos sistemos iššūkius“, – teigia ministras, kuris susitikime aptars pandemijos patirtį ir pamokas. 

Ministrų susitikimo rezultatai padės šalims tobulinti savo politiką ir sustiprinti argumentus dėl tęstinų investicijų į visuomenės sveikatą ir sveikatos priežiūrą. 

Forume, kuriame dalyvauja ministras, bus nagrinėjamos politikos kryptys ir prioritetai, skirti naujoms inovacijoms įtraukti į sveikatos sistemas. Forumo metu bus aptarta su kokiais iššūkiais susiduriama įtraukiant naujas technologijas ir įrankius į  sveikatos sistemos valdymą ir klinikinę praktiką, kaip tai gerina pacientų ir praktikų patirtį. 


SAM Komunikacijos skyrius