SAM paskelbė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės direktoriaus konkursą

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia konkursą Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) direktoriaus pareigoms užimti. Kandidatai, pasiryžę imtis iniciatyvos ir prisidėti prie įstaigos, pasižyminčios klinikinio, pedagoginio ir mokslinio darbo derme, tobulėjimo, kviečiami teikti paraiškas iki gegužės 9 dienos.

„Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės stacionare kasmet gydoma daugiau nei 30 tūkst. pacientų, per metus atliekama daugiau kaip 20 tūkst. operacijų, suteikiama per 305 tūkst. konsultacijų. Ligoninė svarbi ne tik vilniečiams, tačiau ir visam Vilniaus regionui. Medicinos, mokslo ir vadybos derinimas – tai ligoninės gyvenimas, kuriam užtikrinti reikia energingo ir veiklaus vadovo ar vadovės. Kviečiu pretendentus kandidatuoti į ligoninės generalinio direktoriaus postą ir vesti ligoninę inovacijų, naudos pacientams ir sveikos darbo kultūros keliu“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Vilniaus Universitetas ligoninės dalininku tapo prieš kelerius metus ir per pastarąjį laikotarpį stebime itin teigiamą dinamiką įstaigos darbe. Labai svarbu ne tik išlaikyti kryptį – toliau gerinti paslaugų kokybę, darbuotojų darbo sąlygas, jų motyvaciją. Tikiuosi, kad pretendentai į konkursą žengs su aiškia strategija kaip dar labiau sustiprinti mokslu grįstos medicinos progresą, išnaudoti naujus mokslinius tyrimus ir bendros rezidentūros teikiamas galimybes“, – sako Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

RVUL jau daugiau nei 30 metų vienija didelę kompetencijų įvairovę, derinant mokslo bei technologijų inovacijas specializuojasi ūmių būklių, sunkių traumų ir plataus profilio klinikinės chirurgijos srityse. Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė yra Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto mokymo bazė, kurioje vyksta ikidiplominės ir podiplominės studijos, žinių semiasi ne tik būsimieji gydytojai, bet ir slaugytojai, kineziterapeutai, įvairiuose mokymo renginiuose kvalifikaciją kelia kiti sveikatos priežiūros specialistai.

Iš būsimo vadovo (-ės) tikimasi: užtikrinti, kad pacientai gautų jų poreikius ir lūkesčius atitinkančias sveikatos priežiūros paslaugas, įgyvendinti priemones, leidžiančias ne tik efektyviai valdyti sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, bet ir nuolatos gerinti veiklos rezultatus, suprasti ir remti mokslo, studijų ir klinikinės praktikos sąveiką, skatinant šių sričių pažangą. Taip pat vadovui svarbu imtis lyderystės diegiant pažangius skaitmeninius sprendimus, kurie padėtų efektyviau administruoti ligoninės veiklą ir optimizuoti paslaugų teikimą; kurti saugią darbo aplinką, išlaikant ir plėtojant aukštos kvalifikacijos darbuotojų komandą, kuriant efektyvias motyvacines sistemas ir skatinant profesinį tobulėjimą ir t.t.

Pretenduoti į RVUL direktoriaus pareigas kviečiami asmenys, turintys ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį. Privalumas – vadovavimo patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms; taip pat turintys medicinos ir sveikatos mokslų arba socialinių mokslų, arba gamtos mokslų srities mokslo daktaro laipsnį arba užsienyje įgytą kvalifikaciją, kuri kompetentingos institucijos yra pripažinta lygiaverte Lietuvos Respublikoje teikiamam mokslo daktaro laipsniui.

Daugiau informacijos apie įstaigos veiklą, vadovo funkcijas ir laukiančius iššūkius rasite informaciniame buklete.

Darbo skelbimas paskelbtas Valstybės tarnybos portale.

SAM Komunikacijos skyrius