Pritrūkus balų, konkursas gydymo įstaigos vadovo vietai užimti bus skelbiamas iš naujo

Nė vienam kandidatui nesurinkus minimalaus reikalaujamo balų skaičiaus, konkursas į Respublikinės Panevėžio ligoninės (RPL) direktoriaus pareigas laikomas neįvykusiu ir artimiausiu metu bus skelbiamas iš naujo.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kovo mėnesį paskelbtam konkursui RPL vadovo pareigoms užimti dokumentus buvo pateikę 11 kandidatų, devyni iš jų atitiko reikalavimus, tačiau tik penki dalyvavo pirmame konkurso etape – atrankos komisijos vertinime. Du geriausiai pasirodę kandidatai buvo pakviesti pokalbiui su sveikatos apsaugos ministru. Įvertinus antrojo etapo rezultatus, nei vienas kandidatas nesurinko minimalaus konkursinio balo.

Ministras po pokalbio su komisijos atrinktais kandidatais pasigedo gydymo įstaigos vystymo vizijos, konkrečių priemonių, kaip stiprinti valdyseną, vadovų komandos kompetencijas, kurti pagarba grįstą organizacinę kultūrą ir stiprinti darbuotojų įsitraukimą.

SAM nuolat akcentuoja, kad gydymo įstaigų vadovai turi ne tik užtikrinti kokybiškas ir laiku suteikiamas paslaugas pacientams, bet ir kurti patrauklią, saugią, pasitikėjimu ir bendradarbiavimu grįstą darbo aplinką sveikatos priežiūros specialistams, taikant šiuolaikiškus vadybos principus.

Kol bus išrinktas naujas vadovas, RPL laikinai vadovaus kadenciją baigęs direktorius.

SAM Komunikacijos skyrius