KMUK paminėta medikų globėjo – Šv. Luko diena

Spalio 18d. visas krikščioniškasis pasaulis mini šv. Luko šventę. Šv. Evangelistas Lukas, žinomas kaip medikų globėjas, pats buvo gydytojas. Šia proga, KMUK koplyčioje, kuri taip pat pavadinta šv. Luko vardu, buvo aukojamos šv. Mišios už visus klinikose dirbančius gydytojus, slaugytojas, administraciją, ūkio darbuotojus, pacientus. š. Mišias aukojo Kauno arkivyskupo augziliaras vysk.Jonas Ivanauskas, KMUK kapelionas kun.Mindaugas Pukštys, kun. Virgilijus Pabrinkis.




Homilijos metu vysk. J. Ivanauskas pasidžiaugė, kad medikams labai pasisekė, nes jie turi patį ištikimiausią globėją – šv. Evangelistą Luką, kuris, pats buvęs gydytojas, buvo ypatingai jautrus žmogiškajai kančiai. Vyskupas Luko evangeliją įvardijo kaip pačią jautriausią evangeliją, kurioje daug vietos skiriama žmogiškumo, kančios, patirties ir santykių apmąstymui. Gydytojai ypač artimai savo kasdieniame gyvenime susiduria su kančia, skausmu, o neretai –ir su beprasmybe, netektim ir neviltim. Vyskupas kalbėjo, kad kančios klausimai yra amžini ir kiekvienam žmogui labai artimi, tačiau vienareikšmiško racionalaus atsakymo į klausimą, kodėl žmogus kenčia – nėra ir būti negali. Jeigu ir būtų – tai nieko nekeistų – žmogui vis tiek tektų kentėti. Todėl vyskupas drąsino visus susirinkusius į šv. Mišias gydytojus, slaugytojas nepasiduoti beviltiškumui, trukdymui, o kasdieniu savo darbu atkakliai siekti padėti žmonėms.



Mišių pabaigoje vysk. J.Ivanauskas dėkojo visiems medikams už jų pasišventimą ir tarnavimą kenčiantiems žmonėms. KMUK generalinis direktorius prof. Juozas Pundzius tarė padėkos žodį j.e.arkivyskupo augziliarui už padrąsinimą ir taip pat dėkojo visiems dalyvavusiems šv. Mišiose.




Eglė Žemaitienė,

KMUK atstovė spaudai