Atvyksta pasaulyje garsių medikų delegacija

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos sulauks pasaulyje pagarsėjusių medikų iš Austrijos Š. m. spalio 24 d. čia lankysis Vienos medicinos universiteto rektorius su trijų – kardiologijos, intervencinės radiologijos ir kraujagyslių chirurgijos – klinikų vadovais. Tai – garsūs pasaulyje profesoriai Wolfgang Schütz, Gerald Maurer, Johannes Lammer, Peter Polterauer.

Vizito metu, svečiai bus supažindinti su dabartine ligoninės infrastruktūra bei Santariškių miestelio kūrimo idėja, pasidalins darbine patirtimi su kolegomis gydytojais.12 val. prof. Peter Polterauer pakvies VUL SK gydytojus kardiologus, intervencinius radiologus, kraujagyslių chirurgus ir rezidentus į paskaitą apie naujus pilvo aortos ligų gydymo būdus.


Vėliau prof. Gerald Maurer ir VUL SK generalinis direktorius prof. Aleksandras Laucevičius drauge su Kardiologijos ir angiologijos centro gydytojais aptars kardiologinių ligonių su sudėtingomis patologijomis gydymo galimybes. Vizito metu bus siekiama nutiesti simbolinį bendradarbiavimo tarp Vienos ir Vilniaus tiltą. Netolimoje ateityje tikimasi išplėsti šį bendradarbiavimą ne tik tarp Austrijos ir Lietuvos medicinos įstaigų, bet ir pakviesti prisijungti kolegas latvius bei estus.


Gitana Letukienė,

VUL Santariškių klinikos
Vyr.specialistė ryšiams su visuomene