Sveikatos srityje veikiančios nevyriausybinės organizacijos kviečiamos teikti paraiškas konkursui

Visos nevyriausybinės organizacijos, dalyvaujančios sveikatinimo veikloje, kviečiamos dalyvauti skatinimo programos konkurse.,,Tikimės, jog ši programa ir toliau skatins aktyvų nevyriausybinių organizacijų, dalyvaujančių sveikatinimo veikloje, bendradarbiavimą su Sveikatos apsaugos ministerija, kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, sveikatos specialistais, informuos visuomenę apie sveiką gyvenseną bei ligų profilaktiką“, – sako sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas.

Programa yra viena iš skatinimo priemonių, skirtų paremti nevyriausybinių organizacijų vykdomą veiklą sveikatos apsaugos srityje. Organizacijos raginamos aktyviai dalyvauti formuojant bei įgyvendinant sveikatos politiką, ugdant visuomenės supratimą, skatinant visuomenės informavimą ir skleidžiant informaciją apie sveiką gyvenseną, profilaktines programas ir kitas su sveikatinimu susijusias sritis. 2007 m.programos įgyvendinimui skirta 300 tūkst. litų, t.y. 100 tūkst. daugiau nei 2006 m.


2007 m. prioritetai teikiami projektams, įgyvendinamiems vaikų ir jaunimo sveikatos išsaugojimo bei gerinimo srityje, psichikos sveikatos ir savižudybių bei smurto prevencijos, traumų bei nelaimingų atsitikimų, žmogaus imunodeficito viruso infekcijos ir tuberkuliozės prevencijos, nutukimo bei neinfekcinių ligų prevencijos, organų ir audinių donorystės skatinimo srityse.


2006 m. gautos 46 paraiškos, iš kurių komisijos sprendimu 26 projektams skirtas finansavimas. Įgyvendindamos projektus, organizacijos rengė seminarus ir konferencijas, informavimo ir socialinės reklamos kampanijas, prevencines programas jaunimui.
Nevyriausybinės organizacijos šioje programoje suprantamos kaip asociacijos, labdaros ir paramos fondai ir viešosios įstaigos, kurių steigėjai, dalininkai ar nariai nėra valstybės ar savivaldybių institucijos ar įstaigos.



SAM Ryšių su visuomene skyrius