Onkologijos ligoninėje atidarytas renovuotas Ambulatorinis skyrius



Poliklinikoje išplėsti ir atnaujinti gydytojų kabinetai, registratūros patalpos. Pacientams įrengti didesni laukiamieji, papildomai įrengti net septyni gydytojų kabinetai, todėl efektyviai turėtų sutrumpėti eilės prie gydytojo kabinetų. Ligoninėje įrengtas privažiavimas prie poliklinikos invalido vežimėliams. Ambulatorinio skyriaus remontui išleista virš 2 mln.litų. Tik Onkologijos ligoninės administracijos, medikų, slaugytojų bei pagalbinio personalo gerai organizuoto bei pasiaukojančio darbo dėka, per praėjusius metus dėl remonto uždarius pusę poliklinikos, pavyko konsultuoti ir ambulatoriškai gydyti beveik tokį patį kiekį pacientų kaip ir ankstesniais metais.



Atidaryme dalyvavo Sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas, Seimo narė prof. Vida Marija Čigriejienė, Kauno medicinos universiteto rektorius prof. Remigijus Žaliūnas, KMU kancleris, prof. Vilius Grabauskas, teritorinių ligonių kasų direktorius Virgilijus Šiaudikis, onkologinėmis ligomis sergančių pacientų organizacijų nariai. SAM ministras R. Turčinskas sakė, jog pagerinus sąlygas, atliepiamas svarbiausias – paciento interesas . KMU Senato pirmininkas prof. Vilius Grabauskas kalbėjo, jog ligoninėje darbo atmosfera yra gera, todėl, pagerėjusios sąlygos leis dirbti dar efektyviau, kovojant su pačia sunkiausia – onkologine liga.


Integravus Onkologijos ligoninę į Kauno medicinos universiteto klinikas, iš karto buvo sudaryta ligoninės restruktūrizacijos programa. Onkologinių pacientų ambulatorinio priėmimo eilės yra didžiausia problema Lietuvoje, todėl prieš pusmetį kapitalinis remontas ir ligoninės renovacija pradėta būtent nuo ambulatorinio skyriaus, siekiant sukurti geras ir pilnavertes sąlygas ambulatoriniams pacientams..


Atnaujintas Ambulatorinis skyrius – tai pirmasis Onkologijos ligoninės restruktūrizacijos projekto, kurio bendra vertė 6,8mln.litų, etapas. Tuoj pat, jau 2007m. pavasarį, vykdant restruktūrizacijos programą, bus pradėtas remontuoti antrasis Onkologijos ligoninės aukštas, įrengiant čia dienos chemoterapijos ir chirurgijos stacionarus, o vėliau remontas persikels į Paliatyviosios onkologijos skyrių ir taip palaipsniui bus atnaujinta visa ligoninė. Dar šiais metais papildomai šiam klinikų filialui iš valstybinės investicijų programos už 3,5 mln. litų bus nupirkta naujos diagnostinės bei gydomosios aparatūros: ultragarsinės, endoskopinės, rentgenodiagnostikos, rentgenoterapijos, operacinės, anesteziologinės ir kitokios įrangos, kuri iš esmės atnaujins fiziškai ir moraliai pasenusią bei pasaulinių standartų nebeatitinkančią Onkologijos ligoninės įrangą.


 


 


Eglė Žemaitienė


KMUK atstovė spaudai