Pacientai vertina Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas

 


VUL SK vyriausioji auditorė Nora Ribokienė sako, jog tokios apklausos yra labai reikalingos, norint ligoninei išlikti paklausiai, nuolat tobulinant darbo procesus ir atsižvelgiant į pacientų lūkesčius. “Tokių apklausų tikslas – gerinti teikiamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas bei gydymosi sąlygas, atskleidžiat įstaigos taisytinus dalykus bei vidines problemas. Apklausos – labai geras ir vertingas patarėjas, parodantis kur ir ką reikia keisti, ką būtina atlikti”, – komentuoja vyriausioji VUL SK auditorė.


 


N. Ribokienė pateikė dalį apklausos rezultatų:


·  Gydytojas aiškiai ir suprantamai paaiškino apie ligą 95,4 % apklaustųjų.


·  Gydytojas paaiškino pacientui tyrimų ir gydymo metodikų ypatybes bei galimas alternatyvas 92,7 % atvejų, nepaaiškino – 3,2 % atvejų.


·  90,9 % apklaustųjų mano, kad gydytojai skyrė pakankamai laiko ir dėmesio vizitacijų metu, 2,1 % apklaustųjų su tuo nesutinka.


·   95 % apklaustųjų patiko bendravimas su gydančiu gydytoju, 1 % apklaustųjų-nepatiko.


·  97,7 % apklaustųjų tenkina slaugytojų darbas, 95 % apklaustųjų tenkina slaugytojų padėjėjų darbas.


·  64,1 % apklaustųjų priimtinas maisto pateikimo būdas bei kokybė, 20,5 % – apklaustųjų nepriimtinas.


·  Jei reikėtų vėl gydytis ligoninėje, 95 % apklaustųjų rinktųsi VUL SK, 3,6% apklaustųjų nežino, tik 0,5% apklaustųjų rinktųsi kitą gydymo įstaigą.


 


Pateikdami savo pasiūlymus ir pastabas pacientai norėtų, kad ligoninės holuose būtų televizorius, geriamo vandens rezervuarai, kad nakties metu būtų daugiau slaugytojų padėjėjų, nepatinka, kad  naktį personalas „kaukši“ avalyne, siūlo medikams mokėti didesnius atlyginimus bei gerinti jų darbo sąlygas ar pan.


„Stengsimės, kad mūsų ligoninė ir ateityje pateisintų pacientų gerus vertinimus bei lūkesčius išliktų modernia gydymo įstaiga, kurioje dirba aukščiausios kvalifikacijos medikai“, – teigia N.Ribokienė.


 


                                           


Gitana Letukienė,



VUL Santariškių klinikos; Vyr.specialistė ryšiams su visuomene