Akušerijos – ginekologijos klinikoje atidaryta paroda, skirta Motinos dienai

Akušerijos – ginekologijos klinikos vadovė, prof. Rūta Nadišauskienė pasidžiaugė, kad fotomenininkas R. Čekanavičius aukština ir propaguoja motinystę ir per daugelį darbo metų yra tapęs kolega ir savo jautrumu padėjęs gimti daugeliui vaikučių.




Pats autorius, pristatydamas parodą prisiminė, kaip gimė mintis ir idėja kurtis nėštumo, gimimo ir kūdikių ciklus. O ši idėja gimė prie septynerius metus, kai menininkams buvo skirta diena, per kurią buvo galima fotografuoti tai, ką nori. Autorius prisiminė, kaip tuomet sumanė nufotografuoti gimdymo akimirkas įsiprašė į P. Mažylio ligoninę. Dabar gydytojai yra įpratę, kad į gimdymo palatą atsinešami fotoaparatai ir kameros, o tuomet tai buvo naujovė. „Patyriau šoką ir išėjau visiškai kitoks žmogus. Iki šiol maniau, kad vyro ir moters indėlis į gimdymą yra maždaug vienodas, nuo šiol taip nebemanau. Aš pamačiau kančią, dramą ir tikrus išgyvenimus“ – sakė autorius.


Per septynerius metus fotografas sukūrė tris ciklus nuotraukų – nėštumo, gimdymo ir kūdikystės. Kai kurie modeliai bus fotografuojami visą gyvenimą.



Į parodos atidarymą susirinko gausus būrys mažųjų modelių su savo mamytėmis. Kai kurie jų buvo įamžinti dar tada, kai buvo motinos įsčiose. Mažieji modeliukai visiems atidaryme dalyvavusiems medikams įteikė gėlių.


Kartu buvo pristatyta dar viena paroda – Ingos Švedienės veltinių darbų paroda “Kai užmiega vaikai“. Paroda buvo eksponuota Ginekologijos klinikos muziejuje.