Vaistai.lt lankomumas per metus padidėjo pusantro karto

 


Kiekvieną darbo dieną svetainę aplanko iki 7000 vartotojų – apie 48 proc. daugiau negu 2005-ųjų lapkritį. Dažniausiai lankytojai ieško informacijos apie konkretų vaistą, vaistus pagal ligas bei domisi galimybe vaistą nusipirkti artimiausioje vaistinėje.


 


Padidėjusio sergamumo peršalimo ligomis sezoną vaistai.lt pasitinka atsinaujinusi: sukurta vaisto paieškos pagal negalavimų rūšį galimybė, svetainėje pradėta skelbti aktuali informacija apie naujai Lietuvoje pasirodžiusius vaistus, vitaminus, maisto papildus.


 


"Atnaujindami svetainę siekėme, kad vaistai.lt tarnautų ne tik kaip profesionalios informacijos šaltinis gydytojams bei vaistininkams, bet ir taptų prieinamesnė paprastiems interneto vartotojams, ieškantiems informacijos apie vaistus", – sako svetainę prižiūrinčios uždarosios akcinės bendrovės "Skaitos kompiuterių servisas" Farmacinių informacinių sistemų skyriaus vadovė Vilma Ulevičienė. – "Lankytojų apklausa parodė, kad mūsų svetainės lankytojų amžius ir užsiėmimas yra labai įvairūs, todėl galime daryti dvi išvadas: viena, informacija apie vaistus įdomi ir jauniems, o antra – internetu Lietuvoje jau moka naudotis ir vyresnio amžiaus žmonės." Pasak V. Ulevičienės, neatsitiktinai ir vaistai.lt turinys parenkamas atsižvelgiant į auditorijos įvairovę – svetainėje randa vietą straipsniai ir apie tai, kuo gydytis, ir apie tai, kaip išlikti sveikam.


 


Apie vaistai.lt


 


vaistai.lt – didžiausia ir išsamiausia Lietuvoje platinamų vaistų informacijos svetainė, kurioje sukaupti duomenys apie 5276 pavadinimų vaistus ir 9975 medicininės paskirties produktus (palyginimui – vidutinio dydžio vaistinės asortimentą sudaro apie 3000 pavadinimų prekių). Vartotojų patogumui vaistai.lt informacija yra pasiekiama ne tik internetu, bet ir informaciniais telefonais 118 bei 1588, o taip pat per mobilųjį telefoną adresu wap.biteplius.lt >"Gerų nuorodų" rubrikoje "Sveikata". Svetainę vaistai.lt prižiūri uždaroji akcinė bendrovė "Skaitos kompiuterių servisas".


 


Apie SKS


 


"Skaitos kompiuterių servisas" (SKS) – Lietuvos informacinių technologijų bendrovė, turinti biurus Kaune ir Vilniuje bei aptarnaujanti daugiau kaip 3000 verslo klientų. Audituotais duomenimis, "Skaitos kompiuterių serviso" 2005-ųjų metų pardavimai sudarė 13,61 mln. litų. SKS administruoja jau antrą dešimtmetį gyvuojančią "SKS Vaistai" sistemą, kuri suteikia galimybę vaistinėms elektroniniu būdu užsisakyti vaistus tiesiai iš didmeninės prekybos sandėlių. Per "SKS Vaistus" 2005-aisiais užsakyta vaistų už daugiau kaip 260 mln. litų sumą, kas sudaro apie ketvirtį visos didmeninės vaistų apyvartos Lietuvoje. SKS taip pat yra įdiegusi unikalias internetinės prekybos sistemas: elektroninės prekybos sistemą www.24×7.lt ir didžiausią Lietuvoje interneto aukcionų portalą www.pirkis.lt.


 


Vilma Ulevičienė, SKS Farmacinių informacinių sistemų skyriaus vadovė