Dėl vaistininko ir farmakotechniko spaudo numerio paskelbimo





 







Farmacijos departamentas prie Sveikatos apsaugos ministerijos nuo 2007 m. sausio 5 d. suteikė virš 4000 spaudo numerių farmacijos specialistams, turintiems vaistininko praktikos ar farmakotechniko praktikos licencijas, 2006 m. baigusiems Kauno medicinos universiteto farmacijos studijas ir Kauno kolegijos Medicinos ir socialinių studijų centre farmakotechnikos studijas, kitiems farmacijos specialistams pateikusiems prašymus suteikti spaudo numerį.



Sveikatos priežiūros specialisto spaudo numeris – tai unikalus sveikatos specialisto, įskaitant farmacijos specialistus, tapatybės nustatymo numeris. Farmacijos specialistams spaudo numeriai suteikiami, vadovaujantis Numerio sveikatos specialisto spaudui suteikimo ir panaikinimo taisyklėmis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro
2003 m
. sausio 6 d. įsakymu Nr. V-1 (Žin., 2003, Nr. 22-931, 2006, Nr. 87-3434, 2007, Nr. 12-505). Sąrašai, kuriuose yra virš 2400 vaistininkų spaudo numerių ir virš 1700 farmakotechnikų spaudo numerių, skelbiami Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje http://www.sam.lt/ ir Farmacijos departamento svetainėje http://www.fd.lt/ .



Pagal profesijas suskirstytuose sąrašuose atskirai skelbiami spaudo numeriai, suteikti vaistininkams ir farmakotechnikams. Tačiau sąrašuose aptinkama apie 20 vaistininkų ir farmakotechnikų vienodais vardais bei pavardėmis, kuriems sąrašuose nebus nurodytas spaudo numeris. Šiuos asmenis prašome kreiptis tiesiogiai į Farmacijos departamentą − skambinti telefonais (8 5) 212 2368 arba (8 5) 264 8755, arba rašyti paklausimą el. paštu
numeris@fd.lt. Asmenims vienodais vardais ir pavardėmis spaudo numeriai yra suteikti, tačiau siekdami išvengti nesklandumų, kad nebūtų pasigaminti spaudai su neteisingais spaudo numeriais, informaciją paskelbsime tiesiogiai pareiškėjams. Farmacijos specialistų sąrašai sudaryti naudojantis Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie SAM turima licencijavimo duomenų bazę, vėliau sąrašai patikslinti pagal Gyventojų registro duomenis, todėl sąrašuose skelbiama tik tiksli informacija apie asmenis. Tiems asmenims, kurių duomenys buvo netikslūs, šiuo metu spaudo numeriai dar nesuteikti ir laukiama iš jų informacijos patikslinimo.



Farmacijos specialistai, kurie neturi licencijos, bet nori turėti spaudo numerį, turi kreiptis į Farmacijos departamentą, užpildyti prašymą ir pateikti reikalingus dokumentus.



Pažymima, kad informacija apie farmacijos specialistų spaudams suteiktus numerius leis ateityje kurti duomenų bazę, kurioje bus kaupiamos žinios apie farmacijos specialistų skaičių Lietuvoje, jų licencijas ir išklausytus tobulinimosi kursus. Duomenų bazė užtikrins farmacijos specialisto spaudo numerio unikalumą, leis vykdyti farmacijos specialistų išduotų vaistinių preparatų pagal gydytojų išrašytus receptus analizę, tiksliau identifikuoti specialisto padarytus įrašus receptuose ir kituose dokumentuose.



Direktorius Linas Mažeika



Daugiau informacijos:


Farmacijos departamentas prie SAM


Vingrių g. 6A, Vilnius, LT-01141


el. paštas numeris@fd.lt


faks. (8 5) 261 7881



Lina Liubinaitė tel.: (8 5) 264 8755,


Irma Medžiaušaitė tel.: (8 5) 2122368