Mokomoji programa internete palengvins vaistininkų darbą su vaikais

Bendruomenės vaistininkai gali įgyti daugiau pasitikėjimo dirbdami su vaikais, mokydamiesi internete „Lengvų vaikų ligų elektronine mokymosi programa“, kurią pristatė Naujagimių ir vaikų vaistininkų grupė. Projektą rengė gydytojų komanda iš Londono Evelinos vaikų ligoninės.


S. Tomlinas, vaikų vaistininkas ir projekto vadovas, teigė, kad programoje yra pateikiamos daugelio ligų, kurias gali gydyti vaistininkas, gydymo rekomendacijos.


Mokomoji programa internete moko bendruomenės vaistininkus, kaip gydyti vidurių užkietėjimą, kosulį, viduriavimą, karščiavimą ir bėrimą, taip pat nuo galvos utėlių, apvaliųjų kirmėlių ir karpų.


Taip pat svetainėje pateikiama bendra informacija vaistininkams, praversianti dirbant su vaikais ir jų tėvais.


S. Tomlinas teigė, kad bendruomenės vaistininkams reikalinga parama, nes jie susiduria su daugiau vaikų nei vaistininkai. dirbantys antrojoje sveikatos priežiūros grandyje.


Programoje yra pateikiama informacija apie kiekvieną ligą, literatūros šaltiniai ir užduotys. Užduotys yra „mokomosios“, kuriose teikiama informacija, ligos atvejų pavyzdžiai, klausimai, vaizdinė medžiaga ir „praktinės“ užduotys, kuriose prireikia analizuoti vaistininko turimus vaistus.


PJ, 2006;277:565