GlaxoSmithKline ir XenoPort atšaukė prašymą aprobuoti Solzira

Kompanijos „GlaxoSmithKline“ (GSK) ir „XenoPort“ atsiėmė savo prašymą aprobuoti neramių kojų sindromui (NKS) gydyti skirtą preparatą Solzira (gabapentin enacarbil). Sprendimas padaryti tai buvo priimtas po to, kai JAV Maisto ir Vaistų Tarnyba (FDA) pareikalavo peržiūrėti vieno tyrimo duomenis. GSK taip pat atliks kito bandymo rezultatų apžvalgą ir pateiks ją FDA.


Vaisto aprobavimo atidėliojimas reiškia, kad „XenoPort“ dar turi palaukti 23 mln. JAV dolerių, kuriuos kompanijai turi sumokėti GSK ir „Astellas Pharma“, bei visiškai priklauso nuo FDA sprendimo. Pranešama, kad, paskelbus apie aprobavimo atdėliojimą, „XenoPort“ akcijų vertė iškart ženkliai sumažėjo.


Solzira tai naujas preparatas, sukurtas patobulinus gabapentino, „Pfizer“ vaisto nuo epilepsijos Neurontin veikliosios medžiagos, farmakokinetines savybes. Šiemet buvo paskelbti III fazės klinikinių tyrimų rezultatai, rodantys, kad prailginto atsipalaidavimo vaisto forma malšina NKS simptomus veiksmingiau negu placebas. Šiuo metu vaistas taip pat yra bandomas neuropatinio skausmo gydymui.


www.pharmatimes.com